Belföld

„Ők mondták, hogy téged meg kell ölni”

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 09. 14. 12:45

A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte annak a büntetett előéletű férfinak a letartóztatását, akit emberölés kísérletével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

H. P. öt éve szenved paranoid skizofréniában, emiatt rendszeres gyógykezelésre szorul. Legutóbb idén májusban kezelték a pszichiátrián. A férfi a betegségéből adódóan gyakran fenyegette és szidalmazta családtagjait, és tört-zúzott az otthonában. A beteg férfi a bátyjával és annak élettársával, valamit édesanyjával lakik egy házban.

Mint arról korábban beszámoltunk H. P. hétfőn, a délutáni órákban egy gödi ház építkezésén dolgozott az öccsével. A testvére  észrevette, hogy zavartan viselkedik, ezért mondta neki, hogy másnaptól ne jöjjön dolgozni, hanem inkább pihenjen. H. P. közölte a sértettel, hogy szeretne egy darab lécet elvágni a láncfűrésszel, azonban az öccse ezt ellenezte. A gyanúsított magához vette a nyomozás során bűnjelként lefoglalt láncfűrészt, azt beindította, majd a sértett felé indult és felé csapott a láncfűrésszel.

A férfi megpróbált hátrálni, de elbotlott és elesett, így a láncfűrész elérte jobb oldalon a hátát és a karját is. A megsérült férfi ezután felállt, majd mindkét kezével megragadta a láncfűrészt, hogy kicsavarja a testvére kezéből. A sértettnek végül sikerült a láncfűrészen a féket behúzni, így a láncfűrész motorja akadozott. A férfi dulakodás közben megkérdezte a rátámadó testvérét, hogy mit akar tenni, mire a gyanúsított közölte, hogy „ők mondták, hogy téged meg kell ölni…”. Az összevagdosott férfi ezután elengedte a fűrészt, és elfutott.  A testvére  egy darabig még üldözte a láncfűrésszel, majd miután elfáradt visszament az építkezésre.

A férfi értesítette a családját, akik hívták a mentőt és a rendőrséget. A gyanúsított cselekménye bebizonyítottság esetén emberölés bűntette kísérletének a megállapítására alkalmas. Az előzmények alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte a férfi letartóztatását.

A gyanúsított pszichiátriai betegségére tekintettel a Bíróság a letartóztatás végrehajtását az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte el az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig.

A gyanúsított és védője a döntés ellen fellebbezést nyújtott be, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A young girl cleans steps as people bow before the statues of late North Korean leaders Kim Il-Sung (L) and Kim Jong-Il (R) as the country marks 'Victory Day' at Mansu hill in Pyongyang on July 27, 2017. - July 27, which is the 64th anniversary of the signing of the Korean Armistice Agreement, is a public holiday in the nuclear-armed North and celebrated as Victory Day. (Photo by Ed JONES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.