Belföld
Budapest, 2018. április 4.
Fekete-Gyõr András, a Momentum elnöke, Szél Bernadett, az LMP társelnöke, miniszterelnök-jelölt, Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (b-j) a Válasszunk! 2018 (V18) fórumán a budapesti Benczúr szállodában 2018. április 4-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fekete-Győr és Szél ösztöndíjat kapott az amerikai kormánytól

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 09. 14. 06:44

Tanulmányutakon vesznek részt az Amerikai Egyesült Államokban.

Két magyar ellenzéki politikus is az amerikai kormány ösztöndíjával utazik az Egyesült Államokba ősszel – tudta meg az Index.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szeptember 17-től október 5-ig lesz az Államokban a külügyminisztérium által támogatott International Visitors Leadership program ösztöndíjasaként.

A program honlapja szerint évente közel ötezren kapják meg ezt az ösztöndíjat világszerte, az elmúlt évtizedekben több mint 500 jelenlegi vagy korábbi kormányfő is részt vett a programban, melynek célja, hogy rövid utazások révén „összekapcsolja a jelenlegi és feltörekvő külföldi vezetőket az amerikai partnereikkel”. Magyarországról korábban Antall József és Horn Gyula is utazott ezzel az ösztöndíjjal.

A kiküldött program szerint Fekete-Győrék Washingtonban a politikai trendekről, Iowában és Ohióban a felsőoktatásról, Texasban a menekültek és bevándorlók kezeléséről hallgatnak előadásokat, és találkoznak az érintettekkel.

Szél Bernadett október 7-26. között szintén az International Visitors Leadership ösztöndíjával utazik Amerikába. A Női vezetők: A béke és biztonság előmozdítása elnevezésű tanulmányi út célja a nők jelenlegi és történelmi szerepének vizsgálata a politikai átmenetekben, a konfliktuskezelés és béketeremtés területén.

A résztvevők politikai szakemberekkel, kormányzati tisztségviselőkkel, tudósokkal, újságírókkal találkoznak. A program szerint egyebek mellett Washingtonban a női konfliktuskezelésről, Dallasban a szexuális zaklatás és a családon belüli erőszak kezelésének kérdéseiről hallgatnak előadásokat, valamint találkoznak és megbeszélést tartanak az ENSZ nőjogi szervezetének illetékeseivel, illetve az ENSZ nemek társadalmi esélyegyenlőségével foglalkozó különleges tanácsadójával.

Szél elmondta: azt reméli, hogy hazai politikusi munkáját is gazdagíthatja az Amerikában szerzett tapasztalatokkal, „ez kiemelt jelentőségű egy olyan időszakban, amikor a kormányzat minden nemi esélyegyenlőséghez kapcsolatos törekvést démonizál”. (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.