Belföld

Interneten vásárolta a puskát a szombathelyi lövöldöző

Ma már írtunk egyszer a szombathelyi lövöldözés részleteiről, de az RTL Klub Híradójából újabb fontos információkat lehetett megtudni. Például azt, hogy az interneten rendelte meg a fegyvert az a férfi, aki hétfőn életveszélyesen megsebesített egy vállalkozót Vas megyében.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított két évvel ezelőtt ismerkedett meg a vállalkozóval, akinek az erdőkben gyűjtött agancsokat adott el. Vasárnap magát más személynek kiadva találkozóra hívta a sértettet, azzal, hogy agancsot akar eladni neki. A másnapi találkozó előtt magához vett egy korábban vásárolt engedély nélkül tartott kispuskát, és a megbeszélt helyen – egy erdei úton – elrejtőzött egy bokor mögött.

Amikor a vállalkozó megérkezett, a gyanúsított csőre töltötte a fegyvert és háromszor rálőtt az autóból kiszállt sértettre, valamint  négy lövést adott le az autóra, amelyben a férfi felesége tartózkodott. A vállalkozót a vállán, a nyakán és az állkapcsán találták el a lövések, közvetett életveszélyt okozva. A sértett és a felesége végül el tudtak menekülni a helyszínről.

A gyanúsított a történtek után elrejtette a puskáját, majd mintha semmi sem történt volna, elindult gombát szedni. A rendőrök késő este, munkába menet a fogták el. Az RTL Klub híradója szerint a lövöldöző akár életfogytiglant is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik