Belföld

Pokollá tette családja életét a győri férfi

A nyugdíjas rendvédelmi dolgozó éveken át terrorizálta feleségét és fiát. Éveket kaphat.

Öt bűncselekménnyel vádolják azt a 64 éves férfit, aki 2005-ben ment nyugdíjba. Attól kezdve napi rendszerességgel alkoholizált, nyugdíját többnyire italozásra, játékgépezésre költötte. Feleségét naponta bántalmazta, nem ritkán az akkor még csak 9 éves fiuk jelenlétében.

Férje engedélye nélkül nem telefonálhatott, nem mehetett sehová a nőt, aki rendszeresen becsmérelt, ha tiltakozott a megaláztatás ellen, megtépte a haját, kicsavarta kezeit, cipőkanállal, ököllel ütötte, rugdosta és megöléssel fenyegette.

A nő rettegett férjétől. Egyszer feljelentette, de úgy megverte, hogy hetekig fájdalmai voltak. Ha a férje ittasan dühöngött, gyakran haza sem ment, az utcán sétált, rendelőkben aludt. Akkor mert hazamenni, amikor a fiuk jelezte, a férfi elaludt.

A vádlott még a – 2016-ban kimondott – válásuk után is többször megfenyegette volt feleségét azzal, hogy

nem sokáig fogja élvezni az életet.

A férfi fiát is többször bántalmazta, lelkileg és testileg is. Gyermeket megalázta és arra biztatta, ne tanuljon, úgysem képes rá. Volt olyan, hogy fiát bottal verte és a gyermek zsebében a telefon  összetört.

Egy másik alkalommal ököllel ütötte a fiát, akinek megsérült a szeme. Másnap a kórházi ellátásra várakozó fiát felhívta, hogy ha el meri árulni az igazságot a kórházban, akkor a bántalmazást ráfogja a feleségére.

A vádlottat az ügyészség kiskorú veszélyeztetésével, minősített kapcsolati erőszakkal, minősített testi sértéssel, kényszerítéssel és minősített zaklatással vádolja. A férfi ellen a halmazati szabályok miatt akár hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik