Belföld

Már hat embert letartóztattak a TEK-esek által kedden elfogott drogmaffia tagja közül

Kedden a Ceglédi Rendőrkapitányság, a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akció keretében 13 gyanúsított házában tartott házkutatást. Ahogy arról korábban beszámoltunk a házkutatások során különböző típusú kábítószert, és a kábítószer értékesítésével összefüggő dolgokat: mérlegeket, tasakokat találtak és foglaltak le.

Kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt ma hat gyanúsított letartóztatását rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság. A gyanúsítottak nagy számára való tekintettel további egy gyanúsított bűnügyi felügyeletét és két gyanúsított letartóztatását indítványozta a Pest Megyei Főügyészség, melyről holnap dönt a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója.

A bűnügy gyanúsítottjai 2017-től egy olyan hálózatot építettek ki, melynek tagjai Cegléden, Kistarcsán, Kerepesen és környékén élnek és ezeken a településeken kábítószert értékesítettek.

Egyikük kistarcsai házából hozták el az értékesítésre szánt kábítószert, mely közvetítőkön keresztül jutott el a tényleges eladókig, akik Kistarcsán, Kerepesen, Cegléden, Gödöllőn és a környező településeken, így Kocséron, Tápiószőlősön értékesítették azt. A tényleges ügyletekre HÉV megállókban, házakban került sor.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírái meghallgatták a gyanúsítottakat, megvizsgálták és alaposnak találták az ügyészi indítványt, ezért elrendelték a gyanúsítottak letartóztatását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb október 13. napjáig.

A döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, a végzés nem vált véglegessé, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik