Belföld

Már 15 éves korában börtönben ült a soroksári gyilkossággal vádolt hajléktalan

Már tinédzser korában összetűzésbe került a törvénnyel az a börtönben ülő 40 éves hajléktalan férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2013 szeptemberében megerőszakolta és meggyilkolta Kardosné Gyurik Krisztinát. R. Szilveszterrel a családja és a barátai is megszakították a kapcsolatot.

A rendőrök a soroksári bicikliúttól néhány méterre találták meg a lemeztelenített édesanya holttestét. A rendőrök két ismeretlen DNS-mintát is rögzítettek. Jó másfél héttel ezelőtt kapták a hírt a Nemzeti Szakértői és Kutató Központból, hogy egy, jelenleg is a börtönbüntetését töltő férfi DNS-mintája egyezést mutatott a megölt nő holttestén talált maradványokkal.

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője szombaton azt mondta, hogy a gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter már a gyerekkorát is a helyszín közelében töltötte, asztalosnak tanult, de nem dolgozott a szakmájában, hajléktalan lett és lopásokból tartotta fenn magát.

A 24.hu megtudta, hogy a hosszú hajú, bozontos külsejű férfi nemcsak felnőttként, de már tiniként is összetűzésbe került a törvénnyel.

R. Szilveszter már többször volt börtönben hasonló jellegű bűncselekmények miatt. Először 15 éves korában került be. Lopás, rablás, és könnyű testi sértés miatt vágták be mindig a rácsok mögé

– mondta lapunknak egy ügyre rálátó informátorunk.

A gyilkossággal gyanúsított férfi egyelőre nem tett vallomást. Kihallgatása során azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Állítása szerint akkor került a helyszínre a DNS-e, amikor megpróbálta megvédeni a megtámadott nőt, és ő is megsérült.

R. Szilveszteren nem különösebben látszik a börtönben, hogy megbánta volna a tettét. De árulkodó az is, hogy egyetlen látogatója sem volt az elmúlt öt évben.

 

Soha senki nem látogatta meg a börtönben. Szülők, rokonok és barátok sem keresték fel őt soha. Tudom, hogy hihetetlen, de amióta bekerült egyetlen csomagot sem küldtek neki, de még csak levelet sem kapott senkitől. Annyit lehet még tudni róla, hogy továbbra is kórházban van.

– tette hozzá a büntetés-végrehajtási berkekben jártas informátor.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik