Belföld

Letartóztatták a polgárárőrre lövő férfit

polgárőr (polgárőr, )
polgárőr (polgárőr, )

Gödöllői Járási Ügyészség elrendelte a letartóztatását annak a bagi férfinak, aki pár nappal ezelőtt egy gázpisztollyal rálőtt a polgárőrre a Pest megyei Bagon.

A bűnügy sértettje a Bagi Polgárőr Egyesület tagja, aki  szeptember 9-én szolgálatban volt. Társával egy „Polgárőrség” feliratú gépkocsival járták Bag utcáit, mindketten formaruhát viseltek, amelyen „Polgárőrség” felirat volt. Este 8 órakor a Béke téren észrevettek egy társaságot, feléjük mentek. A társaság tagja volt a bűnügy gyanúsítottja, egy férfi is. A férfi a polgárőrök kérdéseire ócsárló szavakkal felelt, majd fenyegetően felemelte a kezét, és a polgárőrök gépkocsija felé indult.

A két polgárőr erre kiszállt a járműből, ekkor a gyanúsított a ruhájából elővett egy gázpisztolyt, és először a sértett feje, majd a lába irányába lőtt. A sértett közben védekezett, gáz spray-vel lefújta a férfit, aki újra a polgárőr felé lőtt. A lövedék a polgárőr lábát találta el. Amikor a gyanúsított látta, hogy a másik polgárőr hívja a rendőröket, elmenekült, és egy ház padlásán rejtőzött el. A kiérkező rendőrök itt fogták el a gyanúsítottat.

A sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett a lövések következtében.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsított férfi esetén okkal lehet tartani attól, hogy hasonló bűncselekményt követne el. Mivel elrejtőzött, annak a veszélye is fennáll, hogy ismét megszökne hatóság elől. Mindennek a megakadályozása érdekében a Gödöllői Járási Ügyészség elrendelte a férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik