Belföld

Leszúrta alvó kisfiát a szabadszállási nő

Hat évet kapott, az ítélet jogerős.  A gyermek túlélte anyja támadását.

A Szegedi Ítélőtábla elítélte a szabadszállási nőt, aki két éve próbálta meggyilkolni alvó kisfiát. A táblabíróság tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Megszüntette szülői felügyeleti jogát, de megkötésekkel engedélyezte az asszonynak, hogy kapcsolatot tartson gyermekével.

A vádlott és élettársa Szabadszálláson élt, kapcsolatukból 2005 februárjában született meg fia. A pár kapcsolata megromlott, a férfi többször elköltözött, 2015 novemberében végleg elhagyta élettársát. Lehetőségeihez képest támogatta anyagilag volt családját.

Az asszony nem tudott belenyugodni a szakításba, a szétköltözés után nem vállalt rendszeres munkát, anyagi gondjai is voltak. 2016 májusától a labilissá váló nőnél már a gyermeknevelésben is gondok jelentkeztek.

A kisfiú elhanyagolta az iskolát, emiatt a kormányhivatal eljárást is indított, majd felvetődött, hogy a gyermeket kiemelik a családból.
A vádlott kilátástalannak látta a helyzetét, 2016. november 30-án hajnalban úgy döntött, öngyilkosságot követ el.

Elhatározta azt is, hogy ezt megelőzően, hogy ne maradjon magára, kiskorú gyermekét megöli. A vádlott a gyerekkel közösen használt franciaágyban alvó, védekezésre képtelen 11 éves fiát közepes erővel mellkason szúrta, és – véletlenül – a nyakát is felszínesen megvágta.

A kisfiú maga hívott mentőt, és hogy mielőbb kórházba kerüljön, a házból kilépve elindult az aszfaltos út irányába. A gyerek életveszélyes sérüléseit ellátták. Élete csak a véletlenen, saját lélekjelenlétén és a szakszerű orvosi beavatkozáson múlott.

A gyerek távozása után a nő öngyilkosságot kísérelt meg, de a kiérkező rendőrök mentőt hívtak hozzá. A szakértő megállapította, a bűncselekmény idején a vádlott beszámítási képessége közepes mértékben korlátozott volt. Döntésével a táblabíróság helyben hagyta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét.

Figyelem! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

(mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik