Belföld

Szijjártó: Az ENSZ bosszút áll Magyarországon

Miután szerdán kétharmados többséggel megszavazták a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben, kormányoldalról arról kezdtek beszélni, hogy ez bosszú volt. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint a migráció miatt akartak bosszút állni Magyarországon, Kocsis Máté frakcióvezető szerint Soros György személyesen állt bosszút.

A Fidesz pártcsaládjában is kétharmaddal fogadták el a Sargentini-jelentést, de erről is gyorsan „kiderült”, hogy alvó Soros-ügynökökkel lehet tele a Néppárt.

A fideszesek paranoid üldözési mániája ma is folytatódott. Szijjártó szerint szerint António Guterres ENSZ-főtitkár bosszúja, hogy Magyarországot emberi jogi aktivistákkal szégyenletesen bánó országok közé sorolták.

Harmincnyolc országot nevezett meg szerdán az ENSZ, köztük például Magyarországot, Oroszországot és Kínát, amelyek a világszervezet szerint szégyenletes módon lépnek fel a vele együttműködő emberi jogi aktivistákkal szemben.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: Magyarország kilépett a globális migrációs csomag elfogadási folyamatából, és ez az ENSZ-főtitkár személyes projektje, olyan dokumentum, amely rendkívüli módon inspirálja a migrációs folyamatokat, és ellentétben áll a magyar migrációs politikával.

Tehát az egész világ, az ENSZ, Soros, az Európai Parlament, a Néppárt, egyszóval mindenki bosszút akar állni a Fidesz-kormányon, mert bevándorlásellenesek. Más oka nem lehet Orbán Viktorék szerint, hogy kritizálják őket.

Kiemelt kép: Wiktor Dabkowski / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik