Belföld

Sokallja a büntetését a szeretőjét kivégző dombóvári nő

Szekszárdi Törvényszék 9 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki 2017 őszén egy késsel megölte korábbi partnerét. A többszörösen büntetett nő a házassága alatt jött össze az 57 éves férfival, akivel rendszeresen fogyasztottak szeszes italt, amikor együtt voltak.

A nő tavaly október 25-én Dombóváron találkozott a férfival, aki arra kérte, hogy a korábbi veszekedésük ellenére is térjen vissza hozzá. A vádlott ennek eleget is tett, elment a férfi házába, ahol szeszes italt fogyasztottak. A féltékeny férfi felelősségre vonta a leittasodott nőt azért, mert mással is lefeküdt.

A férfi a veszekedés hevében a kezébe vett egy 20 cm pengehosszúságú kést, de miután a vádlott megígérte neki, hogy vele marad, letette azt az asztalra.
Ezt követően azonban az indulattól vezérelt vádlott bal kezével felkapta a kést, és azt nagy erővel, belevágta a vele szemben álló férfi bal mellkasába. A vádlott nem hívott orvosi segítséget a vérző férfihoz aki körülbelül 10-20 perc elteltével vérvesztéses shock következtében elhunyt.

A vádlott beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.  A törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének alapesetében mondta ki bűnösnek, amiért kilenc év börtönt kapott.  Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és a védője is enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik