Belföld

Mészárosék vasútépítése miatt kilométereket kell kerülniük a százhalombattaiaknak

Mészáros Lőrinc konzorciuma az SZ-E Konzorcium Százhalombattán éppen vasutat fejleszt, emiatt miatt le kellett zárni egy vasúti átjárót, írja az Index. A gond viszont az, hogy a munkálatok miatt a százhalombattai dolgozókat elvágták a munkahelyüktől, több száz embernek az eddig 700 méter helyett 4,5 kilométert kell sétálnia a vasútállomásról, a kamionok között. A másik megoldás, hogy szabálysértést követnek el, és átvágnak a veszélyes munkaterületen.

Az Index olvasója így írta le a helyzetet:

Ez a vasútvonal a város szélén haladva, egy korábban fény- és félsorompóval ellátott átjáróval választotta el a lakóövezetet az ipari parktól, ahova több száz munkavállaló jár az említett vasúti átjárón keresztül nap mint nap dolgozni. Augusztus 20. után ezt az átjárót röpke 2 évre teljesen lezárták, mindkét oldalra 3-3 betontömböt helyeztek (mint amilyen az M0 autópálya két iránya között is elválasztja a forgalmat. Ezzel az autók, motorok, kerékpárok közlekedését teljesen kizárták, illetve a gyalogosok is csak a beton akadályokon átmászva tudtak közlekedni, mert a betontömbök mellett egyik oldalon egy munkagödör van, a másikon pedig a bontásból származó betonhalom.

A NIF azt javasolta, hogy közelítsék meg az Ipari Parkot a 6-os úton keresztül, de ez az eddigi 700 méter helyett 4-4,5 kilométer gyaloglást jelent. Az önkormányzat most egy olyan megoldásban gondolkozik, hogy a Hulladéktelepen keresztül járhatnának át a helyiek. Ez viszont nem tűnik túl nagy segítségnek, mert ez is egy 3-3,5 kilométeres kerülő lenne.

(Fotó: Marjai János / 24.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik