Belföld

Tíz évet kapott az élettársát megölő mezőhegyesi férfi

Az ítélet jogerős.

Emberölés miatt a Szegedi Ítélőtábla kedden elítélte azt a 49 éves mezőhegyesi férfit, aki tavaly tavasszal egy vita után megölte élettársát. A későbbi sértett 2012 nyarán ismerkedett össze a büntetett előéletű vádlottal, élettársi kapcsolatot alakítottak ki, és egy mezőhegyesi házba költöztek.

Viszonyuk kezdetektől fogva konfliktusos volt, de szerették egymást. A férfi rendszeresen, az asszony néha fogyasztott alkoholt. Ittasan gyakran féltékenykedtek, összevesztek, a vádlott többször bántalmazta a sértettet. 2016-tól a férfi már naponta lerészegedett, ezért a nő meg akarta szakítani az élettársi kapcsolatot.

Tavaly április 15-én a vádlott késő délután ért haza a munkahelyéről, majd este a sértettel együtt italozott. Ekkor újabb féltékenységi veszekedés robbant ki közöttük, a sértett arra akarta rávenni a férfit, hogy menjen el hazulról.

A nő egy 19 centis pengéjű késsel hadonászott és kisebb sérüléseket ejtett a vádlotton.Ekkor a férfi ellökte az asszonyt, kicsavarta kezéből a kést, és letette az asztalra. A sértett nem támadott tovább, de folyamatosan szidalmazta a férfit és a családját.

A vádlott egy idő után felállt, megragadta a kést, és dulakodás után nyakon szúrta élettársát, aki azonnal elvesztette eszméletét. A férfi a sértettet az ágyra fektette, megpróbálta a vérzést elszorítani a kezével, de a nő rövidesen elhunyt. Mikor a vádlott rádöbbent, hogy mit tett, többször is öngyilkosságot kísérelt meg.

A bűncselekményt másnap reggel a férfi munkatársa fedezte föl. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Gyulai Törvényszék ítéletét. (mti)

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik