Belföld

Felmosónyéllel esett a trafikrablónak egy bátor eladó

baltas-trafikrablo(960x640)(1).jpg (trafikrabló, nemzeti dohánybolt, )
baltas-trafikrablo(960x640)(1).jpg (trafikrabló, nemzeti dohánybolt, )

A Mátészalkai Járásbíróság nyomozási bírája felfegyverkezve elkövetett rablás és más bűncselekmény miatt indult eljárásban elrendelte H. A. gyanúsított letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított szeptember 2-án egy szabolcsi település szociális intézményében egy léccel többször is fejbe vágott egy másik lakót.

Mivel nem volt cigarettája, és pénze elhatározta, hogy rabolni fog. Magához vett egy kést, a fejére maszkot húzott, és elment a közeli dohányboltba. Amikor belépett, megfenyegette az eladót, majd a pult felnyíló ajtaját fel akarta nyitni, hogy bejusson a pult mögé.

Az eladó azonban ezt megakadályozta úgy, hogy egy felmosónyéllel távol tartotta magától a férfit, s közben segítségért kiabált. A segélykiáltást hallva belépett a boltba egy másik férfi, akivel közösen lefegyverezték a gyanúsítottat: kifeszítették a kezéből a kést, és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig.

A bíróság álláspontja szerint tartani lehet attól, hogy a büntetett előéletű férfi újabb bűncselekményt követne el, ezért letartóztatták.

A végzés végleges.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik