Belföld

Az MSZP elnökhelyettese szerint hiába igaz a Sargentini-jelentés, ha elfogadják, hazaárulónak fogja őket csúfolni a Fidesz

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese az ATV-nek adott interjúban arról beszélt, hogy szerinte a Sargentini-jelentéssel kapcsolatban nagy vita lesz, mert mindenkinek meg kell indokolnia magának, hogy miért szavazza meg.

Szakács szerint a jelentés igaz, hiszen ők is folyamatosan ezekről az állításokról beszélnek, de ha igennel szavaznak, akkor hazaárulózni fogják majd őket itthon.

Ez olyan ellenzéki logika, amivel nagyon nehéz vitatkozni, mert a gyakorlatban egy ellenzéki párt azért nem szavaz meg egy a kormányt elítélő jelentést, mert félnek attól, hogy mit fog mondani róluk a Fidesz. 

Szakács egyébéknt bízik benne, hogy nem fognak máshogy szavazni, mint ahogy gondolkodnak, de egy parádés ellenzéki megmozdulásként még ennek a lehetőségét sem zárta ki.

Az MSZP elnökhelyettese nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy megszavazná-e a jelentés elfogadását, ami némi magyarázatot adhat arra, hogy miért tart ott az MSZP, ahol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik