Belföld

Soroksári gyilkosság: 40 éves hajléktalant gyanúsítanak – videók

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 09. 08. 11:13

A férfi tagadott, szerinte éppen ő sietett a meggyilkolt futónő segítségére, akinek le is ütötte a támadóját.

A rendőrség egy negyvenéves, büntetését börtönben töltő férfit gyanúsít a soroksári nő meggyilkolásával.

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője azt mondta, a férfi gyerekkorát a gyilkossági helyszín közelében töltötte, asztalosnak tanult, de nem dolgozott a szakmájában, hajléktalan lett, lopásokból tartotta fenn magát.

A helyszínen hátrahagyott DNS-minta minden genetikai tulajdonságában megegyezik a férfitől vett DNS-sel.Petőfi Attila szerint a férfi nem tett vallomást, csak annyit mondott, látta, hogy a nőt egy másik férfi bántalmazza, közbeavatkozott, megütötte a férfit, ekkor szerzett sérülést, így maradhatott ott a DNS-e.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

A megölt soroksári futónő, Gyurik Krisztina férjét és édesanyját a  rendőrök már pánteken tájékoztatták a részletekről. Ők biztosra veszik, hogy a gyilkost fogták el.

Petőfi Attila szerint a rendőrség először a nő környezetét derítette fel, 240 embert vizsgáltak meg. Ez nem hozott eredményt. Ezután olyan férfiakat kerestek, akik a helyszínhez köthetők, és ad-hoc módon követhették el a gyilkosságot. A gyanúsítottak számát 330 ezerről 1800-ra csökkentették, közülük DNS-mintát is vettek, de nem találtak egyezést – tette hozzá.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet szerdán jelezte, hogy talált egy olyan – jelenleg büntetését töltő – férfit, akit a helyszínhez lehet kötni, és részese volt már hasonló bűncselekménynek. Így jutottak el R. Szilveszterhez. Ő a gyilkosság idején35 éves volt, telefonja adatai alapján a bűncselekmény előtti napokban a helyszínen volt.

Petőfi Attila az, hogy férfi szerint ő a nőt védte, így maradt DNS-e a helyszínen, a bizonyítékok alapján cáfolhatók, betanulta a szöveget.

Lontai Márton, a Nemzeti Szakértői és Kutatói Központ főigazgató-helyettese azt mondta, a férfitől vett DNS, illetve a helyszínen talált biológiai nyomok megegyeznek, a nő testén, illetve a környezetében talált DNS-maradványok minden bizonnyal R. Szilveszterhez tartoznak. (mti)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.