Belföld

Felújítás helyett inkább lezártak egy hidat Szombathelyen

Szombathelyen 1965-ben építettek fából egy hidat, mely az Arany-patakon ível át. A környéket azóta beépítették, a forgalom nőtt, de a híd maradt, legalábbis mostanáig, írja az Átlátszó, mely hozzáteszi, a városvezetés a híd lezárásával több ezer ember napi közlekedését lehetetleníti el. A híd nem ekkora terhelésre lett kitalálva, így szinte minden évben lezárták hosszabb-rövidebb időre. Egy hete aztán a polgármester, Puskás Tivadar bejelentett, hogy az autóforgalom elől végleg lezárják. Ezt a városi főépítész, Lakézy Gábor azzal magyarázta, hogy a híd szerkezete is károsodott az évek során, így nem lenne elég csupán a járófelületet javítani.

A cikk szerint sok környéken lakó azt állítja, hogy egy luxuslakásokat építő vállalkozó befolyása kellett ahhoz, hogy a városvezetés megszüntesse a nagy zajjal járó forgalmat a fahídon. És szintén ez lehetett az oka annak, hogy a korábbi tervekben nem akarták erre terelni az esetleges új híd forgalmát.

A szombathelyi városvezetés magyarázata szerint azért kell kitiltani erről a környékről az autókat, mert szeretnének a környéken egy pihenő övezetet kialakítani, ahol szabadon sétálgathatnának a feltöltődésre vágyók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik