Belföld

Rendőrökre támadt két lány Tiszatarjánban – arcon rúgták, megütötték az intézkedő járőrt

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két fiatal nővel szemben, akik rátámadtak két intézkedő rendőrre Tiszatarjánban.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrsén szolgálatot teljesítő két rendőr egy áprilisi Tiszatarjánban történt közlekedési baleset helyszínén intézkedett.  Az adatgyűjtés során megállapították, hogy a balesetet a helyszínen tartózkodó egyik férfi – a vádlottak hozzátartozója – okozta, aki a jogszerű rendőri intézkedésnek ellenállt, és el akarta hagyni a helyszínt.

A rendőrök többszöri figyelmeztetést követően a férfit testi kényszerrel földre vitték, majd megpróbálták megbilincselni. Ezt látva a baleset helyszínén jelenlévő lányok annak érdekében, hogy a bilincselést megakadályozzák, az egyik rendőrre támadtak. A rokonukat földön tartó járőrvezetőt az egyik nő előbb tenyérrel arcon ütötte, majd rögtön ezután a másik fejen rúgta.

A fejét ért rúgás következtében a rendőr 8 napon belül gyógyuló, a bal arccsont zúzódásával járó sérülést szenvedett, mellyel összefüggésben könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztettek elő.

Az ügyészség a két nőt társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal, valamint könnyű testi sértéssel vádolja, és velük szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik