Belföld

Még a kripták rézlemezeit, fémdíszeit is ellopták a nagykőrösi fémtolvajok

A Nagykőrösi Járási Ügyészség többrendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat három férfival szemben, akik házak, kapuk, kerítések, kripták fémlemezeit lopták el Nagykőrösön.

A bűnügy három vádlottjának, a nagykőrösi férfiaknak nem volt munkahelye, jövedelme, ezért elhatározták, hogy nagykőrösi épületek, kerítések fémlemezeit, díszítéseit ellopják, eladják, és így jutnak pénzhez. A terveket tettek követték, ugyanis a három férfi januártól márciusig éjszakánként Nagykőrös utcáit járta, majd a házak, a kapuk, a kerítések bádog- és rézlemezeit, csatornáit, fémdíszítéseit lefeszítették és ellopták.

A férfiak 2018 márciusában a református temetőbe mentek, ahol a kripták rézlemezeit és fémdíszeit lopták el. A fémdíszek kontár lefeszítésével szinte ugyanolyan összegű kárt okoztak, mint amennyit az ellopott dísz ért.

A vádlottak 18 helyen követték el a bűncselekményeket.

A Nagykőrösi Járási Ügyészség többrendbeli lopással vádolja a három elkövetőt, akiknek a bűnösségéről a Nagykőrösi Járásbíróság dönt. Az egyik férfi letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik