Belföld

13 évet kapott az a 16 éves fiú, aki két hajléktalant ölt meg egyetlen éjszaka alatt

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 09. 07. 15:00

A Tatabányai Törvényszék tizenhárom és fél év fiatalkorúak börtönére ítélte a 16 éves M. Apollót, aki tavaly tavasszal egy éjszaka olyan súlyosan bántalmazott két hajléktalant Tatabányán, hogy mindketten a helyszínen meghaltak.

A vádlott édesanyjával és 5 éves öccsével Tatabányán egy 37 nm-es egyszobás albérletben élt. Az édesanyja gyakran dolgozott délutános műszakban, ezért késő este járt haza, a fiú dolga volt ilyenkor, hogy az öccsét az óvodából elhozza és vigyázzon rá. A vádlott 2017 tavaszán átkerült egy speciális nevelési igényű gyermekek részére fenntartott iskolába, ahol hetedikes volt. Nem szeretett ide járni, ezért rendszeresen lógott az iskolából. Mivel az édesanyjától nem kapott pénzt, ezért időnként mutatványosoknál dolgozott.

2008-ban már nyilvántartásba került a Gyermekjóléti Központnál az iskolai magatartása és a rossz tanulmányi eredményei miatt, azóta folyamatosan gondozásban volt. Két évvel ezelőtt bement a gyámhatóságra és kérte, hogy vegyék állami gondozásba, mert az édesanyja csak az öccsét szereti. 2017 áprilisában intézeti nevelésbe vétele is felmerült magatartási problémái miatt.

Tavaly április 30-án éjfél körül a fiú egy parkon keresztül indult haza. Útközben az egyik buszmegállónál észrevette, hogy a várórészben betakarózva alszik egy hajléktalan, akiben felismerte B. T. sértettet, akivel húsvétkor egy alkalmi munka kapcsán összeveszett. A fiú odament hozzá és felkeltette, hogy beszéljen vele a korábbi sérelméről, de a hajléktalan elküldte.

Ezen a fiú annyira felháborodott, hogy  ököllel, nagy erővel ütni kezdte a fejét. Az ütésektől a hajléktalan a földre került, de a fiatalember még ekkor sem hagyta abba a bántalmazást. Tovább ütötte a fejét, majd a földön fekvő sértettet nagy erővel rugdosni kezdte a fején, nyakán, mellkasán, hasán, majd a nyakára lépett.

A sértett a helyszínen életét vesztette. A vádlott e napon a lépcsőházukból éjjel 2 órát követően eltávozott, és elhaladt egy füves területen. Észrevette, hogy a presszó kerthelyiségében lévő  egyik padon alszik F. V. B., aki ugyancsak  hajléktalan. A fiú  odament hozzá, felkeltette és közölte vele, hogy magánterületen tartózkodik, menjen el innen. Az álmából ébredt hajléktalan szitkozódni kezdett, erre a vádlott megfogta, kiráncigálta a padok közül, egészen a presszótól 20 méterre lévő 4 lépcsőfokig., ahol a sértett a vállán megütötte a vádlottat.

Ezután a fú ököllel ütni kezdte a sértett fejét, testét, majd többször is combon rúgta. Ettől a hajléktalan a földre esett. A vádlott a földön fekvő sértett fejét ököllel tovább ütötte, majd test szerte, nagy erővel megrugdosta. A sértett a helyszínen életét vesztette. A vádlott a magatehetetlen sértettről lehúzta cipőit, azokat magával vitte, a lakásukhoz tartozó lépcsőházban kicserélte a saját cipőjét a sértett cipőire, bement a lakásba, ahol evett, tévét nézett, majd lefeküdt aludni.

Az emberölés bűntette és kétrendbeli kifosztás miatt elítélt fiú a büntetés kétharmadának kitöltése után bocsátható feltételes szabadlábra.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.