Belföld

Újra rács mögé vágták Kisbandit, az „alvilág pénztárosát”

Nem sokáig volt szabadlábon Kisbandi, azaz Lakatos András.. A Kúria ugyanis csütörtökön ismét elrendelte az „alvilág pénztárosának” is hívott férfi letartóztatását. A PstiSrácok értesüléseit megerősített a lapnak a férfi ügyvédje is.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ítélőtábla július 30-án szüntette meg Kisbandi letartóztatását, és a másodfokú eljárás befejezéséig bűnügyi felügyeletét rendelte el. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség azonban fellebbezett a döntés ellen.

Állásfoglalásuk szerint Kisbandi bűnözői kapcsolatai, széleskörű idegennyelv-ismerete, az Európai Unió területén és azon kívüli országokban fennálló üzleti és egyéb érdekeltségei, külföldi családi kapcsolatai miatt fennáll a szökés és a bűnismétlés veszélye.

Ezt a bűnügyi felügyeletről szóló döntést változtatta meg most a legfőbb bírói fórum azzal a kikötéssel, hogy a letartóztatást a másodfokú ítélet meghozataláig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott ítélet tartamáig elrendeli.

Kisbandi ellen különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A Debreceni Törvényszék a 2017 júliusában kihirdetett nem jogerős ítéletében megállapította, hogy a vádlott bűnszervezet vezetőjeként fuvarszervező cégeket megtévesztve több gazdasági társaságnak okozott kárt, amely miatt 5 évi fegyházra ítélte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik