Belföld

Gyorsan lebukott a lúzer tolvaj

keszpenzfelvetel(210x140)(4).jpg (bankautomata, )
keszpenzfelvetel(210x140)(4).jpg (bankautomata, )

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség csalás kísérlete és lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a 35 éves siófoki férfival szemben, aki készpénz mellett több bankkártyát is ellopott a sértettől, azonban a pénzfelvételi kísérletek lebuktatták.

A korábbi börtönbüntetéséből az év elején szabadult férfi júniusban Siófokon tartózkodott, amikor felfigyelt a sértett kerékpárjának kosarában felejtett pénztárcára, amelyben készpénz mellett igazolványok, két bankkártya és öt vásárlói kártya is volt.

A vádlott az ellopott pénztárcából végül a készpénzt és a bankkártyákat tartotta meg, a sértett egyéb értékeit eldobta. A férfi ezután több siófoki ATM automatából kísérelt meg nagyobb 25 illetve 50 ezer forintot felvenni, azonban a sértett pénztárcájában felírt számok közül egyikkel sem járt sikerrel, ugyanis azok nem a bankkártyák biztonsági kódjai voltak.

A vádlott próbálkozásait a bankautomaták biztonsági kamerái rögzítették, így a siófoki nyomozók a bűncselekmény elkövetése után rövid időn belül elfogták a férfit.

A többszörös visszaesőnek minősülő vádlottra börtönt kért az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik