Belföld

Fel akarták gyújtani a haragosukat

Kiskunhalasi Járási Ügyészség zaklatás és más bűncselekmények miatt vádat emelt a 22 éves és a 31 éves kiskunhalasi férfi ellen, akik március közepén felgyújtással fenyegették ismerősüket.

A vádlottak felhívták az ismerősüket, és azzal fenyegették meg, hogy a korábbi konfliktusuk miatt fel fogják gyújtani . Másnap reggel a vádlottak elmentek az ismerős férfi kiskunhalasi házához, ahol a fiatalabb férfi szóváltásba keveredett a sértettel.

A szóváltás során a 22 éves vádlott dühében egy szuronnyal betörte a sértett házának ablakát. A másik férfi pedig azzal fenyegette a sértettet, hogy fel fogja gyújtani.

A lakóház ablakának szándékos betörésével a fiatalabb vádlott 80 ezer forint kárt okozott, ami a nyomozás során nem térült meg. A sértett kérte a vádlottak megbüntetését és a kár megtérítését.

A szabadlábon védekező vádlottakat a járási ügyészség zaklatással vádolja, de a fiatalabb vádlottnak felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás miatt is felelnie kell. A vádlottak bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik