Belföld
Budapest, 2018. augusztus 28.
Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (b2), Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP), Újpest polgármestere és Grósz Ágnes iskolaigazgató tankönyveket nézegetnek az újpesti Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskolában 2018. augusztus 28-án. Ezen a napon az utolsó tankönyvcsomagok is megérkeznek az alaprendelésekbõl az iskolákba, mondta Rétvári Bence az iskolában tartott sajtótájékoztatón. Kevesebb mint egy hónap alatt 12,5 millió tankönyv került ki az oktatási intézményekbe; a könyvek közül 8,5 millió az állami fejlesztésben kidolgozott kiadvány, a többit magánkiadók adták ki.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

606 milliárddal többet költenek jövőre oktatásra

24.hu
24.hu

2018. 09. 05. 09:35

Jövőre 606 milliárd forinttal többet költenek oktatásra, ez majdnem annyi, mint amennyit az összes magyarországi cég befizet társasági nyereségadóként a költségvetésbe – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerda reggel az M1-en.

Rétvári Bence szerint az oktatásra szánt források jelentős hányada a béreket fedezi.

Az államtitkár kitért arra, hogy jelenleg zajlik egy 125 milliárd forintos iskolafejlesztési program: több mint 80 milliárd az állami iskolákat, a fennmaradó összeg az egyházi és alapítványi iskolákat érinti. A fejlesztéseknek köszönhetően minden ötödik diák iskolai környezete megújul.

Rétvári Bence beszámolt a költségvetési forrásból megvalósuló torna-, tanterem és uszodafejlesztésekről is, az első ütemben 22 milliárdot, a másodikban 16 milliárdot fordítanak erre a célra.

Az államtitkár hangsúlyozta: a köznevelés digitális fejlesztése során a múlt tanévben 50 ezer laptopot osztottak ki hazai és uniós forrásból. Emellett 24 ezer táblagépet, 5 ezer projektort, 3 ezer interaktív táblát és 14 ezer asztali számítógépet is eljuttattak az iskolákba, összesen 33 milliárd forint értékben.

Budapest, 2016. december 21.
Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára beszédet mond a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) alakuló közgyűlésén a fővárosi Magyar Sport Házában 2016. december 21-én. Megalakította önálló köztestületét, a Nemzeti Versenysport Szövetséget (NVESZ) a nem olimpiai sportágak tagozata, amely kivált a Magyar Olimpiai Bizottságból (MOB).
MTI Fotó: Balogh Zoltán

(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Máthé Zoltán)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.