Belföld

Bérátömlesztés a Honvédkórház sürgősségijén

Zacher Gábor utódja csak így vállalta a centrum stabilizálását.

A Népszava információi szerint a Honvédkórház vezetése az óradíjak jelentős emelésével segítené Zacher Gábor utódját a Sürgősségi Betegellátó Centrum stabilizálásában. A lap úgy tudja, a menedzsment azonnal kisteherautókat indított a HM raktárába, hogy műszereket és eszközöket vigyenek az osztályra és megígérte a betegellátást javító közbeszerzések felgyorsítását is.

A Zacher Gábor utódaként emlegetett Burány Béla azzal a feltétellel vállalta a feladatot, hogy jelentősen javul az osztályon a bérezés. Az intézmény vezetése azt ígérte, szeptember elsejétől a vezető sürgősségi szakorvosoknak az eddigi 5000 forintos óradíját 13 ezerre, a szakorvosok 4000 forintos óradíját tízezerre emelik. A megbeszélésen elhangzott, hogy a nővérek túlmunkájának kifizetése is megtörténik.

A menedzsment reméli, megszűnik a kórház sürgősségi osztályán a szakemberhiány, és jelentősen javul az ellátás. Az önkéntes túlmunkát fölmondó aneszteziológusokkal és traumatológusokkal – a lap szerint – eddig nem történt hasonló megállapodás, így a műtőkben nem csökken a feszültség.

Egy kiszivárgott levél szerint októberre összeomlik a Honvédkórház sürgősségije
A munka ilyen létszám mellett nem vállalható – áll a levélben, amelynek valóságtartalmát Zacher Gábor megerősítette.

Magyar Honvédség Egészségügyi Központja korábban jelezte, teljesen problémamentes a túlmunka kifizetése, a biztonságos betegellátáshoz szükséges orvosi létszám is rendelkezésre áll. A kórház vezetése Zacher Gábor távozása után közölte, a Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) vezetőjével év végén nem akartak szerződést hosszabbítani. A főorvos sértettségével magyarázták, hogy szerintük valótlan tartalmú nyilatkozatokat adott a sajtónak.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik