Belföld

Véres verekedésig fajult a balmazújvárosi szalagavató

verekedes(2)(430x286)(2).jpg (verekedés)
verekedes(2)(430x286)(2).jpg (verekedés)

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a fiatal balmazújvárosi férfi ellen, aki egy nézeteltérést követően nekiesett az egyik diáknak.

Balmazújváros egyik rendezvényközpontjában szalagavatót tartottak, amelyen részt vett a vádlott és a sértett. A tavaly novemberi estén már mind a ketten ittas állapotban voltak, amikor kimentek levegőzni a helyiség előtti dohányzóhelyre. A sértett és az egyik ott tartózkodó vendég között nézeteltérés támadt, a diák szidni kezdte a férfit, majd a kezében lévő pohárból az italt az arcába öntötte. Erre dulakodni kezdtek, és a sértett egyszer arcon ütötte a férfit. A vádlott látta azt, hogy a barátját bántalmazzák, ezért odament a sértetthez, számon kérte, majd lökdösték egymást.

A dohányzóhelyen tartózkodó vendégek megpróbálták őket szétválasztani, azonban ennek ellenére a sértett combon rúgta a vádlottat, mire a vádlott ököllel szájon ütötte a 17 éves sértettet, aminek következtében az egyik metszőfoga kitört, a szája pedig vérzett. A vádlottat és a sértettet megpróbálta szétválasztani egy jelenlévő másik vendég, azonban a diák rátámadt, és arcon ütötte.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló fogtörést és repesztett sérülést szenvedett. A fogtörés és a fogeltávolítás miatt sérülése maradandó fogyatékosságként értékelhető.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a sértett és a vele dulakodó férfi ellen a garázdaság miatt indult nyomozást megszüntette és mindkét gyanúsítottat megrovásban részesítette.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Az ügyészség pénzbüntetést kért a vádlottra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik