Belföld

Megkötözték a családot, kínozták a gyereket a tatai rablók, hogy kikényszerítsék a pénzt

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő férfival szemben.

A vád szerint az elkövető és négy ismeretlenül maradt társa tavaly márciusban az egyik éjszaka az ablakon keresztül betört egy családi házba. Az elkövetők sötét ruhát, símaszkot viseltek, a hálószobában a sértetteket, azaz  egy férfit,  két gyermeket és egy nőt megkötöztek.

Egy elkövető a megkötözött sértetteket őrizte, miközben társai a lakásban értékek után kutattak. Egyikük a sértett nőtől céges iratok és a házban lévő pénz átadását követelte, miközben azzal fenyegette meg, hogy bántalmazni fogja. Az egyik férfi a sértett férfit ököllel többször megütötte, gyermekei megölésével fenyegette, miközben az értékek átadását követelte.

Ugyanez a férfi az egyik gyermek ujját késsel szurkálta, ezzel akarta rávenni a sértett férfit az értékei átadására. Végül az elkövetők a sértetteket egy alagsori szobába  bezárták, ezt megelőzően az ajtó belső kilincsét eltávolították, ezután a lakás helyiségeit átkutatták, majd ékszereket, forint, euró és angol font készpénzt, nagy értékű órákat tulajdonítottak el. Az ékszerek és órák értéke közel hatmillió forint, az eltulajdonított készpénz értéke 1, 8 millió forint.

A főügyészség felfegyverkezve elkövetett csoportos rablással, két rendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével és más bűncselekményekkel vádolja.

A vádlott tavaly szeptembertől letartóztatásban van. Az ügyészség a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a letartóztatásának a meghosszabbítását.

Az ügyészség tíz év fegyházat és tíz év közügyektől való eltiltást kért a férfira. És azt kérte a bíróságtól, hogy a vádlottat kötelezzék a több, mint tízmilliós bűnügyi költség megfizetésére.

 

Kiemelt képünk: illusztráció (Google Street View)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik