Belföld

Zacher: Akkor lesz változás, ha bedől a rendszer

Ma a Honvédkórházban a minimum feltételekhez képest 60 százaléknyi dolgozó van – mondta Zacher Gábor, aki a PwC Outlook rendezvények keretében beszélgetett Kadarkai Endrével, akinek Facebook-oldalán jelent meg a beszélgetés.

Zacher pénteken adta be a felmondását a Honvédkórházban arra hivatkozva, hogy „az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette”. Hozzátette: az elmúlt hónapokban kilenc kollégája adta be a felmondását. Szerinte csak akkor fog megjavulni a magyar egészségügy, ha bedől a rendszer, ehhez most közel vagyunk. Állítása szerint a Honvédkórházban a minimumfeltételekhez képest 60 százalékban vannak jelen egészségügyi dolgozók, a műszerek pedig elavultak.

A jövőjével kapcsolatban elmondta: azt még nem tudja, melyik kórházban folytatja tovább, de bárhol szívesen vállalna munkát. Az biztos, hogy az egyetemeken folytatja az oktatói munkát és készül a második könyve is.

Az orvosi döntéseket érintő kérdésre Zacher azt felelte, tíz százalékuk biztosan félre megy. Ugyanakkor szerinte a magyar orvostársadalom ezt nem ismeri be. Így fogalmaz:

Az egyik leggázabb a magyar orvostársadalom, ami létezik.

Az interjút Zacher később töröltette.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik