Belföld

Már meg is találták Zacher Gábor utódját

Még ki sem hűlt Zacher Gábor széke a Honvédkórház sürgősségi osztályán, máris meg lehet az utódja – írja a Népszava, a lap szerint Burány Béla, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) korábbi főigazgatója válthatja a munkavégzéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek hiánya miatt távozó főorvost, egyelőre megbízott vezetőként.

Zacher péntek éjfélig dolgozott, a Honvédelmi Minisztérium, a munkáltató pedig nem ragaszkodott hozzá, hogy kitöltse a felmondási idejét. Ez őt is meglepte. A Honvédelmi Minisztérium azt közölte, már korábban döntöttek arról, hogy Zacher 2018 végén lejáró szerződését nem hosszabbítják meg, a felmondást így kell értelmezni.

Burány Bélát a második Orbán kormány idején, 2013-ban bízták meg a mentőszolgálat irányításával. 2015-ben menesztették a posztjáról, miután kiderült, csúsznak a kormány által megígért fejlesztések.

  • Arról, hogy mi a baj a Honvédkórház sürgősségi osztályán, itt írtunk bővebben.
  • Zacher pedig pénteken arról beszélt a PwC nemzetközi tanácsadó cég rendezvényén, hogy a Honvédkórházban a minimumfeltételekhez képest 60 százaléknyi dolgozó van. A beszélgetésről készült videót viszont rövid idő után töröltette.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik