Belföld

Kiderültek a kiskőrösi tragédia részletei

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy 34 éves kiskőrösi férfivel szemben, aki tavaly december 30-án, Kiskőrösön, mintegy 130 km/óra sebességgel száguldozva okozott halálos balesetet.

A 34 éves vádlott a megengedett 50 km/h helyett mintegy 120-130 km/h órával száguldozott a városban. A férfi a Rákóczi út egyik kereszteződésébe érve észrevette, hogy tőle jobbról egy másik személyautó közeledik, amelyik balra, a Rákóczi útra akart kanyarodni. Fékezni kezdett, de a sebességtúllépés miatt már nem tudott megállnii, és 90-95 km/h sebességgel nekiütközött a másik személyautó bal oldalának.

Az ütközés hatására a jobbról érkező gépkocsi az oldalára borult, míg a vádlott autója az úttest bal oldali útpadkájára sodródott. A baleset miatt a másik autót vezető nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása és folyamatos orvosi kezelése ellenére március 8-án tüdőgyulladásban meghalt.

A férfi által okozott baleset és a sértett halála között a közvetett okozati kapcsolat megállapítható, ugyanis ha a megengedett 50 km/h sebességgel közlekedett volna, a baleset elkerülhető lett volna.

Az ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, amely 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A szabadlábon lévő vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik