Belföld

Kétszázezer forintot talált a piacon, de nem tartotta meg

Több mint kétszázezer forintot talált egy pénztárcában egy őstermelő a szegedi Mars téri piacon, ám ahelyett, hogy eltette volna a pénzt, a termelő leadta a tárcát a piac igazgatóságán. Az eset még májusban történt, de a napokban sikerült csak beazonosítani a tárca tulajdonosát. Minderről a Délmagyar számolt be.

– Hetente találnak a vevők vagy az árusok elhagyott kulcscsomót, bankkártyát, mobiltelefont, igazolványt, pénztárcát, le a kalappal minden becsületes ember előtt, de ekkora összeggel még nem találkoztunk – mondta Németh István piacigazgató.

A tárcában egyébként semmilyen személyazonosításra alkalmas okmány nem volt, csupán egy viseltes cetli, s azon két elmosódott telefonszám.

Először megfejtettük, majd különböző variációkban többször is hívtuk a számokat eredménytelenül, de amikor felvették, akkor is csak sok áttétellel sikerült beazonosítani a tulajdonost

– mondta az igazgató, hozzátéve, végül e hét keddjén egy telefonon elért férfi segítségével jutottak el odáig, hogy értesíthették a tárca gazdáját.

Csütörtök késő délelőtt a piacigazgatóságon megtörtént az azonosítás is, az idős, gyengébb egészségi állapotú nő – akit a fia kísért el – nemcsak az összegről és a tárcáról tudott minden érdemit, de kézírása is egyezett a cetlin olvasható telefonszámokkal.

Kiemelt képünk illusztráció (MTVA/Faludi Imre)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik