Belföld

Három hete bujkál az ötvenmillió forinttal meglépett pénzszállító

Hatalmas erőkkel keresi a rendőrség azt a férfit, aki augusztus 11-én 50 millió forintot vitt el egy pénzszállító autóból. A 26 éves Ónodi Tibor – akinek különös ismertetőjele, hogy két méter magas – három hete bujkál – írja a Blikk.

Forrás: police.hu

A lap értesülése szerint Ónodi jó ideje egy XVIII. kerületi pénzszállító cégnél dolgozott, tehát jól megfigyelhette, hogy mikor, hova és mekkora összeget szállítanak a speciális furgonokban. A férfi augusztus 10-én a telephelyről Gyálra hajtott, ahol a Kacsóh Pongrác és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésétől nem messze, egy erdős részen hagyta az autót. A járműből egy ötvenmillió forintot tartalmazó pénzszállító kazettával távozott.

A Blikknek nyilatkozott Fialka György, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke. Szerinte abban az esetben, ha a szállítás és a tárolás is szabályosan történik, nem fordulhatott volna elő ilyen bűncselekmény.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő magánnyomozó is nyilatkozott, aki azt mondta:

Mivel fényképes körözést adtak ki ellene, bármikor bárki felismerheti. Így óriási rizikót vállal, aki kapcsolatba lép vele, annak pedig az alvilágban súlyos ára van. Ha nem tervezett meg mindent jó előre, például nem vett repülőjegyet, amivel még a kocsi megtalálása előtt elrepült, szerintem hamar lebukik, hiszen kicsi ez az ország ahhoz, hogy valaki sokáig sikeresen bujkáljon benne.

Kiemelt képünk illusztráció (MTI/Marjai János)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik