Belföld

Saját apját akarta felakasztani egy sándorfalvi férfi

akasztas(210x140).jpg (Array)
akasztas(210x140).jpg (Array)

A Csongrád Megyei Főügyészség a letartóztatását indítványozta annak a harminckét éves férfinak, aki azzal fenyegette az apját, hogy megöli, és a fenyegetés beváltása érdekében hurokkal ellátott kötelet készített elő.

A gyanú szerint a férfi egy sándorfalvi ingatlanban élt édesapjával és lány testvérével, akiket rendszeresen bántalmazott. A férfi vasárnap este az apját az ingatlan fészere felé kezdte el rángatni, ahová korábban bekészített egy kötelet, amire hurkot kötött. A kötelet a gerenda alá helyezte. A gyanúsított, miközben az édesapját a fészer felé vonszolta, közölte a sértettel, hogy megöli. A gyanúsított testvére eredménytelenül próbálta megállítani a férfit. A házban tartózkodó másik rokon értesítette a hozzátartozókat, akik kihívták a rendőrséget. A kiérkező rendőrök vetettek véget a gyanúsított erőszakos fellépésének.

Az emberölés előkészületének bűntette és testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt folyamatban lévő nyomozásban a Csongrád Megyei Főügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt.

Az ügyészség a gyanúsított letartóztatását szökés, elrejtőzés, bűnismétlés és annak a veszélye miatt indítványozta, hogy a tanúk befolyásolásával a bizonyítási eljárást megnehezíthetné.

A Szegedi Járásbíróság a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte, a végzés nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik