Belföld

Önbíráskodás miatt tartóztattak le egy tiszaalpári férfit

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 40 éves tiszaalpári férfinak , aki a megalapozott gyanú szerint több alkalommal is elvert egy férfit azért, hogy megadja neki a tartozását.

A gyanú szerint a férfi és két ismerőse  augusztus 5-én este fél 11 körül körüli egy sörözőnél meglátta az előttük kerékpárral elhaladó adósát. Erre a gyanúsított egyik ismerőse a férfi után futott és megállította, majd szólt a gyanúsítottnak, hogy menjen oda.

A gyanúsított odalépett a férfihoz és több alkalommal ököllel arcon vágta, majd megrugdosta, amikor a földre került  Mindeközben közölte a sértettel, hogy a két éve kölcsönkért 20 ezer forint helyett már 42 ezerrel és annak a kamataival tartozik.

A férfi két héttel később ismét arcon ütötte az utcán beszélgető sértettet és megfenyegette, hogy ismét elveri, ha nem adja meg a tartozást. A sértett a bántalmazások következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A járásbíróság a bűnismétlés lehetőségének a megakadályozása érdekében elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vették, ezért a döntés jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik