Belföld

Meghosszabbították az inárcsi családsegítőt megölő férfi letartóztatását

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 08. 30. 14:00

Meghosszabbították annak a 61 éves férfinak a letartóztatását, aki július 11-én  bement az inárcsi családsegítő központba, és halálra késelte az ügyintézőként ott dolgozó háromgyermekes nőt, nagymamát – tudta meg a 24.hu. Ezt megerősítette Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője is.

A Pesti Központi Főügyészség indítványára a nyomozási bíró november 13-ig meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását

– mondta megkeresésünkre Gyugyi Csilla.

Mint arról korábban beszámoltunk a gyilkossággal gyanúsított Cs. Attila a feleségével inárcsi házukban közösen nevelték három gyermeküket, akik közül kettő kiskorú, és az egyik fogyatékos. A gyanúsított és felesége többféle jogcímen összesen mintegy 59 millió forint tartozást halmozott fel, emiatt végrehajtási eljárás indult ellenük, melynek során a házukat elárverezték.

A gyanúsítottnak és családjának 2018 júliusában ki kellett volna ürítenie az ingatlant. Mivel a gyanúsított nem tudott a gyermekek elhelyezéséről gondoskodni, segítséget kért a Dabasi Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségén.

A segítőkész családsegítő megpróbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, azonban nem járt sikerrel. A biztonsági őrként dolgozó férfi bement a családsegítői irodába, és megkérdezte az ügyintéző hölgyet, hogy sikerült-e szállást találnia a számukra. A családsegítő nemleges választ adott neki, egyúttal közölte, hogy értesítenie kell a gyámhatóságot, és ha a gyanúsítottat és a családját kilakoltatják, intézkednie kell, hogy a gyámhatóság helyezze el a gyerekeket.

A férfi ettől dühös lett, elővette a magával vitt kb. 10 cm pengehosszúságú kést, és egy alkalommal nyakon szúrta a sértettet, aki a helyszínen elhunyt. Ezt követően a gyanúsított átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, egy ügyintézővel közölte, hogy megölte a sértettet, majd a helyszínen megvárta a rendőrök kiérkezését.

A gyanúsított közvetlen a cselekmény után kijelentette, hogy több személy, így a végrehajtó és a gyámügyesek megölésére is gondolt. Erre tekintettel tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért elrendelték az egy hónapos letartóztatását. az ügyben eljáró nyomozási bíró ezt hosszabbította meg három hónappal.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Kijini Primary School students learn to float, swim and perform rescues on Tuesday, October 25, 2016 in the Indian Ocean off of Mnyuni, Zanzibar.
—
Daily life in the Zanzibar Archipelago centers around the sea, yet the majority of girls who inhabit the islands never acquire even the most fundamental swimming skills. Conservative Islamic culture and the absence of modest swimwear have compelled community leaders to discourage girls from swimming. Until now.

For the past few years, the Panje Project has made it possible for local women and girls to get into the water, not only teaching them swimming skills but aquatic safety and drowning prevention techniques. The group has empowered its students to teach others, creating a sustainable cycle. Students are also provided full-length swimsuits, so that they can enter the water without compromising their cultural and religious beliefs.

While the wearing of full-length swimsuits may be seen as subjugation, donning one in order to learn a vital life skill, which has long been and would otherwise be forbidden, is an important first step toward emancipation. Education — whether it be in or out of the water — serves as a springboard providing women and girls the empowerment and tools with which to claim their rights and challenge existing barriers.

The rate of drowning on the African continent is the highest in the world. Still, many community leaders have yet to warm up to the idea of women and girls learning to swim. The swimming lessons challenge a patriarchal system that discourages women from pursuing things other than domestic tasks. It is this tension of the freedom one feels in and under water juxtaposed with the limitations imposed upon Zanzibari women that is at the heart of this series.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.