Belföld

Akár hét évet is kaphat a szálláson fosztogató besurranó tolvaj

besurranó tolvaj (tolvaj, betörő, )
besurranó tolvaj (tolvaj, betörő, )

A 33 éves férfi a vád szerint két különböző alkalommal is megjelent ugyanannál a hostelnél azért, hogy annak lakóitól értékeket tulajdonítson el. Az eset 2016 júniusában történt, csak most jutott el vádemelésig az ügy. A vádirat szerint az egyik V. kerületi hostelben benyitott az egyik harmadik emeleti szobába, és mivel az ajtó nem volt kulcsra zárva, besurrant, hogy ellopjon ezt-azt.

Mivel a szobában tartózkodó két külföldi vendég aludt, a férfi magához vett egy mobiltelefont, egy pénztárcát, készpénzt, valamint egy bankkártyát és egy kulcsot, majd körülbelül 50 ezer forintnyi értékkel távozott a helyszínről.

Két hónappal később ismét besurrant a szálló egyik szobájába. Ekkor egy szintén külföldiek által lakott első emeleti szobába nyitott be, ahonnan táblagépet, táskát, útlevelet vitt magával; az elkövetési érték ebben az esetben is 50 ezer forintra tehető.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség két rendbeli védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntette, valamint lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A vádlott hét és fél év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik