Belföld

Agyonverte a szomszéd kölyökkutyáját, mert megette a saját kutyájának kirakott ételt

Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki agyonverte a szomszédja kutyáját, mert megette a kutyája elől az ételt.

Március közepén a vádlott házának nyitott udvarára beszökött az egyik közeli szomszédjának a 4 hónapos kutyája, és elkezdte eszegetni a kutyájának kitett ételt.

Mivel ez már többször előfordult, a férfi felmosónyelet vett a kezébe, és nagy erővel fejen ütötte a jószágot, melynek koponyája az ütéstől betört, majd az orrán és fülein keresztül vérezni kezdett.

Az állat hangosan visított. Mivel  állatorvos azonnali értesítésére nem volt lehetőség, ezért a vérben úszó kölyökkutyán már nem lehetett segíteni. A további szenvedéstől megkímélendő, a kutya életét a helyszínen ki kellett oltani.

Az ügyészség állatkínzás vétsége miatt vádat emelt. Az ügyészség a vádiratban felfüggesztett börtönbüntetést kért a férfira azzal, hogy a vádlottnak az elpusztult kutya tulajdonosának anyagi kárát is meg kell térítenie, és állnia kell a bűnügyi költségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik