Belföld

Rakodógéppel préselte az istálló falához a kollégáját egy figyelmetlen munkás trágyázás közben

istálló (istálló)
istálló (istálló)

A Püspökladányi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a munkahelyén egy rakodógép engedély nélküli használata során a falhoz préselte az egyik kollégáját. Az eset még 2006 februárjában történt.

A vádlott az egyik bikaistálló karám kitrágyázásához kezdett, azonban ehhez engedély, és a szükséges szakképzettség nélkül használta a telephelyen tartott homlokrakodó gépet. A sértett az istálló és a karám között tartózkodott, és megakadályozta, hogy az állatok kimenjenek a karámba, melyről a vádlott tudott.

A vádlott ennek ellenére tolatáskor nagyfokú figyelmetlenség folytán nem vette észre a gép mögött tartózkodó férfit, ezért a rakodógép sima felszínű hátlapjával őt a mellkasánál az istálló falához nyomta. A vádlott a balesetet követően azonnal orvosi segítséget hívott.A baleset következtében a sértettnek agyrázkódása, részleges légmelle, többszörös bordatörése, valamint zúzódásos sérülése keletkezett.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a vádlott ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon, és próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik