Belföld

Lekapcsoltak egy nyugdíjasok kifosztására specializálódott fiatalokból álló bűnbandát Kalocsán

Rablásról érkezett névtelen bejelentés a Kalocsai Rendőrkapitányságra július nyolcadikán éjjel. A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen elkövetők este tíz körül betörtek egy miskei családi házba. A redőnyt feltolva az ablakon bemásztak a házba, ahol bántalmazták, fojtogatták és pénzt követeltek az ott lakó 85 éves asszonytól. A sértett félelmében elárulta, hogy hol tartja a megtakarítását, így hozzávetőleg 800.000 forinthoz jutottak a tettesek.

Néhány órával korábban Kecel belvárosában egy 69 éves nőt bántalmaztak ismeretlenek, akik az asszony táskáját lopták el. Az ezt megelőző hajnalban pedig egy miskei és egy dunaszentbenedeki családi ház ajtaját törték be. Mindkét helyen bántalmazták az ott lakó idős asszonyokat, akiktől pénzt követeltek.

Július elsején Dusnokon történt egy hasonló eset. Ekkor egy 85 éves nőhöz törtek be. Többször megütötték és miután felforgatták a házát, elvették az ott talált 20 ezer forintját.

A kalocsai nyomozók beazonosították és július 9-én elfogták a feltételezett elkövetőket, a 24 éves Sz. Lászlót, a 18 éves Sz. Alexet, egy 17 éves bátyai és egy akkor még 17 éves makói fiút. Őket gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették rablás megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottak jelenleg is letartóztatásban vannak.

Kiderült, hogy Tolna megyében is elkövettek két hasonló jellegű bűncselekményt. Április 25-én éjszaka egy dunaföldvári, míg július 7-én egy dunaszentgyörgyi családi házban bántalmazták az ott élő idős sértetteket, akiktől szintén pénzt követeltek. A nyomozás adatai szerint ez a két eset is a gyanúsítottakhoz köthető, ezért a Kalocsai Rendőrkapitányság folytatja le az eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik