Belföld

Kétmilliót húzott le a 80 éves nagynénjétől

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség információs rendszer felhasználásával folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy tatabányai nővel  szemben.

Az elkövető arra vette rá a 80 éves nagynénjét, hogy a Magyar Államkincstárnál értékpapír számlát nyisson, amelyhez az általa megadott jelszóval és felhasználónévvel, interneten történő banki ügyintézésre alkalmas webkincstári hozzáférést is kapott. A  vádlott  a webkincstári számlához tartozó felhasználónév és jelszó ismeretében négy alkalommal, közel kétmillió forintot utalt át a webkincstári értékpapír számláról a saját banki folyószámlájára.

Az elkövetőt a bíróság közokirat-hamisítás bűntette miatt korábban már pénzbüntetésre ítélte amiatt, hogy a sértett lakásába hamis lakcímbejelentő lap okmányirodába történő benyújtásával bejelentkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését tagadó vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével járjon el, az elkövetőt büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 1.914.200 forint vagyonelkobzásra  ítélje.

A 2018. július 01. napjától hatályos büntetőeljárási törvény a korábbi szabályozással ellentétben már lehetővé teszi, hogy a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűncselekmény esetén ügyészi indítványra a bíróság a bűncselekmény elkövetését tagadó elkövetővel szemben is a tárgyalás mellőzésével járjon el.

Amennyiben a Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt ad, a vádirat benyújtásától számított egy hónapon belül ügydöntő határozatot hozhat az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik