Belföld

Kétmilliót húzott le a 80 éves nagynénjétől

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 08. 29. 18:14

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség információs rendszer felhasználásával folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy tatabányai nővel  szemben.

Az elkövető arra vette rá a 80 éves nagynénjét, hogy a Magyar Államkincstárnál értékpapír számlát nyisson, amelyhez az általa megadott jelszóval és felhasználónévvel, interneten történő banki ügyintézésre alkalmas webkincstári hozzáférést is kapott. A  vádlott  a webkincstári számlához tartozó felhasználónév és jelszó ismeretében négy alkalommal, közel kétmillió forintot utalt át a webkincstári értékpapír számláról a saját banki folyószámlájára.

Az elkövetőt a bíróság közokirat-hamisítás bűntette miatt korábban már pénzbüntetésre ítélte amiatt, hogy a sértett lakásába hamis lakcímbejelentő lap okmányirodába történő benyújtásával bejelentkezett.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését tagadó vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével járjon el, az elkövetőt büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 1.914.200 forint vagyonelkobzásra  ítélje.

A 2018. július 01. napjától hatályos büntetőeljárási törvény a korábbi szabályozással ellentétben már lehetővé teszi, hogy a háromévi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő bűncselekmény esetén ügyészi indítványra a bíróság a bűncselekmény elkövetését tagadó elkövetővel szemben is a tárgyalás mellőzésével járjon el.

Amennyiben a Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt ad, a vádirat benyújtásától számított egy hónapon belül ügydöntő határozatot hozhat az ügyben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Asian guy pulling warm pant, concept of sexuality problem or weight loosing

Mi okozza a reggeli merevedést?

Kommentek

Budapest, 2014. október 9.
Korda György és a képen nem látható Balázs Klári énekel a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának rendezvényén Budapesten, a Sas utcában 2014. október 9-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.