Belföld

Késsel támadt az ékszerészekre egy férfi Budapesten

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 08. 29. 16:23

Két ékszerboltot is megpróbált kirabolni egy férfi Budapesten.. Az egyik üzletben az eladó olyan határozottan lépett fel a késsel fenyegető férfival szemben, hogy a támadó meghátrált, és elmenekült.

A 37 éves férfi április 24-én, délelőtt, bement egy IX. kerületi ékszerüzletbe, és vásárlást színlelt. Félre rakatott egy arany karláncot az eladóval azzal, hogy azért később visszajön és kifizeti. Nem sokkal később a vádlott visszament az üzletbe, odalépett az eladópulthoz, majd a zsebéből elővett egy kést, és azzal az eladót fenyegetve közölte, hogy rablás történik, majd felszólította a férfit, hogy pakolja össze neki az ékszereket.

Az eladó azonban nem engedelmeskedett. A vádlott ezután megfenyegette, hogy leszúrja, majd a késsel a férfi felé lépett. Az eladó ekkor a pult alól magához vett két darab harapófogót, melyeket maga elé tartott. A rablót annyira meglepte a férfi határozott fellépése, hogy meghátrált, és elmenekült.

A vádlott pár nappal később egy XIII. kerületi ékszerüzlet szemelt ki, ahol az eladónak azt állította, hogy az édesanyjának szeretne ékszert vásárolni. A férfi ezután az eladó nő által elé tett tálcáról egy arany karláncot, valamint két darab arany nyakláncot a markába gyűrt. Az eladó rászólt, hogy ezt nem lehet, és az ékszereket visszakérte a férfitól, aki azonban ekkor a nadrágja zsebéből előrántott egy kést, és a sértett felé tartotta, majd azzal fenyegetve követelte tőle, hogy az elektromos zárral működő ajtót nyissa ki. A sértett a fenyegetés hatására az ajtót kinyitotta, melyen keresztül a vádlott az eltulajdonított értékekkel elmenekült.

A Készenléti Rendőrség munkatársai a férfit a Nyugati téri aluljáróban még aznap elfogták.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség két rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A vádlott akár húsz évet is kaphat.

Fotó: illusztráció

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.