Belföld

Késsel támadt az ékszerészekre egy férfi Budapesten

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 08. 29. 16:23

Két ékszerboltot is megpróbált kirabolni egy férfi Budapesten.. Az egyik üzletben az eladó olyan határozottan lépett fel a késsel fenyegető férfival szemben, hogy a támadó meghátrált, és elmenekült.

A 37 éves férfi április 24-én, délelőtt, bement egy IX. kerületi ékszerüzletbe, és vásárlást színlelt. Félre rakatott egy arany karláncot az eladóval azzal, hogy azért később visszajön és kifizeti. Nem sokkal később a vádlott visszament az üzletbe, odalépett az eladópulthoz, majd a zsebéből elővett egy kést, és azzal az eladót fenyegetve közölte, hogy rablás történik, majd felszólította a férfit, hogy pakolja össze neki az ékszereket.

Az eladó azonban nem engedelmeskedett. A vádlott ezután megfenyegette, hogy leszúrja, majd a késsel a férfi felé lépett. Az eladó ekkor a pult alól magához vett két darab harapófogót, melyeket maga elé tartott. A rablót annyira meglepte a férfi határozott fellépése, hogy meghátrált, és elmenekült.

A vádlott pár nappal később egy XIII. kerületi ékszerüzlet szemelt ki, ahol az eladónak azt állította, hogy az édesanyjának szeretne ékszert vásárolni. A férfi ezután az eladó nő által elé tett tálcáról egy arany karláncot, valamint két darab arany nyakláncot a markába gyűrt. Az eladó rászólt, hogy ezt nem lehet, és az ékszereket visszakérte a férfitól, aki azonban ekkor a nadrágja zsebéből előrántott egy kést, és a sértett felé tartotta, majd azzal fenyegetve követelte tőle, hogy az elektromos zárral működő ajtót nyissa ki. A sértett a fenyegetés hatására az ajtót kinyitotta, melyen keresztül a vádlott az eltulajdonított értékekkel elmenekült.

A Készenléti Rendőrség munkatársai a férfit a Nyugati téri aluljáróban még aznap elfogták.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség két rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A vádlott akár húsz évet is kaphat.

Fotó: illusztráció

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.