Belföld

Gázfegyverrel lövöldözött a sörözőben egy férfi Csongrádnál

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a harminckilenc éves férfival szemben, aki gázfegyveréből két lövést adott le egy sörözőben, valamint a pisztolyát a vendégekre fogta.

A vád szerint az elkövető tavaly októberben, az éjszakai órákban, egy Csongrád megyei település sörözőjébe magával vitte az engedéllyel tartott gázfegyverét, valamint egy öntöltő pisztolyt, ami muzeális fegyver volt. A férfi a pisztolyok mellett gumigolyót és riasztótöltényt is magánál tartott.

A kocsmában az egyik pisztoly leesett a földre. Ekkor a vádlott felvette, majd kétszer is a plafonba lőtt, majd mint aki jól végezte dolgát, elhagyta a sörözőt.  A vádlott után ment néhány vendég azért, hogy feltartóztassák, ekkor a férfi elővette az egyik pisztolyt, és azt a többiekre fogta. A vendégek a férfit a földre vitték, majd hívták a rendőrséget. A vádlottnál lévő pisztolyok nem minősülnek tűzfegyvernek, éleslőszer befogadására nem voltak alkalmasak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik