Belföld

Az Emmi azt mondja, nem a pedagógusok Facebook-csoportjaira kíváncsi

Szerdán írta meg a Népszava, hogy kormány szeptemberben szakmai felmérésnek álcázott nemzeti konzultációt küld a tanároknak, amelyben többek között kíváncsiak lesznek az óraszámokra, a szakszervezeti és más szervezeti tagságokra, illetve a Facebook-csoporttagságokra is.

Aznap késő délután az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben tagadta, hogy ilyesmiről szó lenne. Azt írták, hogy értetlenül állnak a pedagógusok munkaterhelési vizsgálatát támadó nyilatkozatok előtt, miután annak előkészítése egy éve zajlik a Nemzeti Pedagógus Kar, a PSZ, a PDSZ bevonásával. A kutatás megtervezése a szakszervezetek kezdeményezésére indult és a kérdőív összeállítása is velük egyeztetve történik.

Az Emmi szerint különösen érthetetlen a PDSZ elnökének nyilatkozata azok után, hogy évek óta a pedagógusok munkaterhelésének vizsgálatát  követelik, és a téma még sztrájkköveteléseikben is rendszeresen szerepelt. Hozzátették, hogy még zajlik a kérdőív előkészítése.

A tervezett kérdőívvel kapcsolatban valótlan hírek jelentek meg, a kérdőívek a hírekkel ellentétben anonimek lennének, és természetesen nem a pedagógus Facebook-aktivitására, hanem szakmai közösségi, online aktivitására kérdeznének rá, ez ugyanis jól mutatja szakmai motivációit.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila

Ajánlott videó

Olvasói sztorik