Belföld

Több mint háromszáz munkakeresőt vertek át a regisztrációs díjjal

álláshirdetés (álláshirdetés, )
álláshirdetés (álláshirdetés, )

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki internetes oldalakon hamis álláshirdetésekkel csaknem 330 embert csapott be.

A bűnügy vádlottja, egy szigethalmi férfi 2014-ben jelentkezett álláshirdetésre, melyben otthon végezhető munkát ajánlottak. A férfi befizette a regisztrációs díjat, azonban nem kapott munkát, ezért becsapva érezte magát. Nem volt jövedelme, így a sikertelenül végződő álláshirdetés ötletét átvette, majd két cég nevében internetes hirdetőportálokon álláshirdetést adott fel, melyekben otthon végezhető munkát kínált.

A férfi az álláshirdetésre jelentkezőknek először általános tájékoztatókat küldött, és azt kérte, hogy 1.000 forint regisztrációs díjat utaljanak át a bankszámlájára, majd ezután küldi a munkacsomagokat. A férfi hirdetésére 2014 júliusa és 2015 májusa között 328 ember jelentkezett az ország számos pontjáról, akik mindannyian befizették a regisztrációs díjat, de munkát senki sem kapott.

A vádlottnak a hirdetésekben megjelölt cégekkel nem volt kapcsolata, illetve nem volt arra lehetősége és esélye, hogy bárkinek munkát biztosítson. A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség 328 rendbeli csalás vétségével vádolja a férfit, akinek a bűnösségéről a Szigetszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik