Belföld

Kifosztottak egy beteg asszonyt, akinek amputálták a végtagjait

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ismerősét keresve belépett a beteg asszony szobájába, és a kezében lévő pénzt elvette.

A vádlott június elsején délután megjelent a sértett hajdúböszörményi házánál, mivel az ott lakó ismerősét akarta meglátogatni. A házban azonban egyedül a mozgásában teljes mértékben korlátozott, ágyhoz kötött asszony volt, aki épp a pénzét számolta. Az ismerősét kereső férfi ekkor hirtelen odalépett az asszonyhoz, és kikapta a kezében lévő 100 ezer forintot, és elfutott.

A sértett végtagjait amputálták, ezért állandó jelleggel ágyhoz kötött, fogyatékossága miatt védekezésre képtelennek tekintendő a Büntető Törvénykönyv szerint.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratban börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az elvett 100 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendeljen el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik