Belföld
Szeged, 2018. április 4.
Czeglédy Csaba (j) a Szegedi Járásbíróság folyosóján ügyvédjével, Hankó-Faragó Miklóssal beszélget 2018. április 4-én. A Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta előzetes letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt március 1-jén engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság március 2-án felfüggesztette, aznap este ismét őrizetbe vették, majd a bíróság harminc napra elrendelte előzetes letartóztatását.
MTI Fotó: Rosta Tibor

Fellebbezett az 50 milliós óvadék miatt Czeglédy Csaba

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 08. 27. 11:26

Nem tartja reálisnak az 50 millió forintos óvadékot Czeglédy Csaba – tudta meg a 24.hu. Hankó Faragó Miklós, a politikus jogi képviselője nyilatkozott lapunknak a Szegedi Járásbíróság mostani döntésével kapcsolatban, ami megszüntetné ügyfele előzetes letartóztatását, és négy hónapra bűnügyi felügyeletét rendelné el a lakóhelyén.

Az óvadékra vonatkozó végzéssel szemben fellebbezést jelentettünk be

– mondta Hankó. Ez azt jelenti, hogy Czeglédy Csaba  a fellebbezés elbírálásáig biztos, hogy a rács mögött marad.

Mint arról korábban beszámoltunk, a bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított és védője által előterjesztett, óvadék letétbe helyezési kérelem tárgyában hozott döntést, mely szerint 50 millió forint letétele esetére a gyanúsított előzetes letartóztatását megszünteti, és 4 hónapi időtartamra bűnügyi felügyeletét rendeli el a gyanúsított lakóhelye szerinti ingatlanra.

A Csongrád Megyei Főügyészség a bíróság végzésével szemben fellebbezést jelentett be, annak megváltoztatása, és az óvadék letétbe helyezésére irányuló kérelem elutasítása érdekében. A főügyészség álláspontja szerint a gyanú tárgyát képező bűncselekmény jellege, bűnszervezetben történő elkövetése, a gyanúsítottak egymáshoz való viszonya, valamint dr. Czeglédy Csaba büntetőeljárás során tanúsított magatartására figyelemmel enyhébb bírói engedélyes kényszerintézkedéssel sem a bűnismétlés veszélye, sem pedig az eljárás meghiúsításának a veszélye nem küszöbölhető ki.

A Csongrád Megyei Főügyészség figyelemmel arra, hogy dr. Czeglédy Csaba letartóztatása 2018. szeptember ötödikén letelik, indítványt tett a bíróság felé a letartóztatás további három hónappal történő meghosszabbítására.

Fotó: Rosta Tibor / MTI

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.