Belföld

Hófehér pónit mentettek a polgárőrök

Két tápiószentmártoni hétvégi házba is betört az a két helyi férfi, akik ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

A nyomozás adatai szerint a 31 éves férfi és 18 éves társa szombaton este tíz óra köröl kirámolták egy tápiószentmártoni hétvégi ház melléképületét. Ezt követően a két férfi egy másik hétvégi házhoz ment. A hátsó kapun lévő lakatot a lopott kézi szerszámokkal levágták, majd bementek az udvarra és elloptak egy póni lovat.

A tolvajok a kézi szerszámokat és hosszabbítókat hátrahagyták, majd a lovat Tápiószentmárton központja felé vezették. A helyi polgárőrök azonban kiszúrták őket és értesítették a rendőrséget. Az idősebb férfi egy lopott kerékpárral  elmenekült, a 18 éves társát azonban sikerült a polgárőröknek a rendőrség kiérkezéséig visszatartaniuk.

A rendőrök a 18 éves helyi lakost a helyszínen, míg 31 éves társát otthonában elfogták és előállították. A Nagykátai Rendőrkapitányság lopás gyanúja miatt indított eljárást ellenük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik