Belföld

Leveszik a repertoárról Székhelyi József darabját

Pénteken lett volna a következő előadása a szerdán 71 éves korában elhunyt Székhelyi Józsefnek a nyíregyházi VIDOR Fesztiválon, de a színész nélkül nem játsszák többet a Szép jó estét Mr. Green című darabját, mondta az ATV Híradójának a Veres 1 Színház igazgatója.

Venyige Sándor arról beszélt, egy olyan emberre emlékeznek, akivel azt az időt, amit a színpadon tölthettek, nagyon-nagyon meg kellett tartani, és nagyon emlékezni rá, mert egy olyan kolléga volt, egy olyan példa, aki nagyon ritka.

Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója úgy ismerte meg a Jászai Mari-díjas színészt, mint a színház iránt rajongó és elkötelezett művészt, aki nagyon szerette a munkáját, a kollégáit.

Az egész színház úgy tekintett rá, mint egy olyan gazdára, aki név szerint ismerte a társulat minden egyes tagját. Aki mindig figyelemmel volt, a színház minden dolgozója felé

– emlékezett vissza rá.

Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész végső búcsúztatása augusztus 26-án, vasárnap 14 órakor lesz Budapesten, a Kozma utcai izraelita temetőben.

Kiemelt kép: MTI/Kallos Bea

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik