Belföld

Szijjártó barátja szerint Isten akarata, hogy az ügyészség börtönbe küldené

Rájár a rúd mostanság Kuna Tiborra, Szijjártó Péter barátjára, aki bukását bibliai példákon keresztül magyarázta el egy pünkösdista gyülekezet előtt, Kecskeméten. A 444 talált rá arra az előadásra, melyen Kuna megfejti az utóbbi időszak történéseit. Vagyis röviden összefoglalva azt, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a Fővárosi Főügyészség. Az ügyészek letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kérnek (az okozott kár erejéig), és azt is, hogy a bíróság tiltsa el a cégvezetéstől Kuna Tibort, ráadásul a Csetényi Csabával közös, állami milliárdokkal kitömött cégüket Rogánék kirúgták. 

Kuna állítja, a két nagy pofont Istentől kapta:

Nagyon szükség volt az életemben, hogy Isten két kiadós, nagy pofonnal a helyére rakjon. Tehát, ha néha ilyen öblös a hangom, az azért van, mert egy nagy hal, a cet gyomrából beszélek hozzátok, mert még mindig ott vagyok, de Isten az, aki eltervezte az én kiköpetésemet, és soha életemben nem voltam még ilyen jól.

Úgy érzi, mélyrepülésének legfőbb oka, hogy sikerei miatt nem maradt elég ideje Istenre:

Én ezelőtt pár évvel kaptam Istentől két talentumot. »Ezzel menjél, szolgáljál!« Az egyik az egy nagyon nagy rakás pénz, a másik meg egy nagy rakás hatalom és befolyás. És én úgy éltem az életemet, hogy ezt a nagy rakás pénzt nagyon jól használtam. Isten szerint nagyon jól használtam. És mivel minden dologban, amikor én a saját kereszténységemet mértem. Most úgy, ahogy mondom, méregettem, méricskéltem, gondoltam rá, hogy meg kéne mérni; akkor mindig azt gondoltam, hogy jaj, de jól csinálom a dolgomat, mert a rám bízott talentummal annyira jól bánok. És ez nekem elég volt.

A lap emlékeztet arra, hogy szinte az összes állami vállalat kommunikációját ők intézik, csak tavaly 14 milliárd forintnyi közbeszerzést húztak be. Kuna szerint a közbeszerzéseken nyert pénzekből ők másokat segítettek, viszont „nem frissítette a küldetését”, ráadásul mivel a „nagy rakás hatalmat és befolyást” valamiért nem használta, ezért azt Isten elvette tőle.

Bukásainak okát fejtegetve Kuna még arra jutott, hogy:

De hogyha nagy a csatazaj körülötted, mert te meg vagy győződve, hogy te azt csinálod, amit mondott neked Isten valamikor, és te azóta nem kérdezed mindennap, akkor te el fogsz tévedni, mint a Márták.

A teljes előadást itt lehet megnézni:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik