Belföld

Volt barátnőjére és gyermekére gyújtotta a lakást

Ha beismeri tettét, nyolc év fegyházzal megúszhatja.

A 33 éves férfi még 2016. március 6-án hajnalban felgyújtotta volt barátnője zuglói lakásának ajtaját. Ezzel a lakásban alvó sértett és annak korábbi kapcsolatából származó kiskorú gyermeke és egy férfi életét közvetlen életveszélynek tette ki.

A vádlott és a sértett kapcsolata korábban megromlott. A nő  gyermekével egy zuglói lakásba költözött. A vádlott segített a költözésben, így tudta az új lakcímet. Rendszeresen látogatni kezdte a nőt, hogy kapcsolatukat állítsák helyre.

A nő a közeledést próbálta elhárítani, a társasházban lakó volt élettársa és egy férfi ismerőse segítségét kérte, hogy szükség esetén legyenek vele.

A gyújtogatás éjszakáján az egyik férfi riadt fel arra, hogy a vádlott a lakás faajtaját motorbenzinnel és lakkbenzinnel lelocsolta, meggyújtotta. Mielőtt a lángok a lakásban elterjedtek volna a tüzet az időközben értesített volt élettárssal közösen eloltották.

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve, tizennegyedik életévét be nem töltött, továbbá védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat.

A főügyészség alternatív büntetési indítványként javasolta, ha a  tárgyalás előkészítéskor az életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett vádlott a bűncselekményt beismeri, lemond a tárgyalás jogáról, akkor 8 év fegyház kiszabását kéri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik