Belföld

Hadházy és Márki-Zay Péter rokonok

Nem alapítanak közös pártot.

Az ATV reggeli műsorában Hadházy Ákos nagyon szomorúnak nevezte a pénteki rendkívüli parlamenti ülés előzményeit. Arra utalt, hogy az MSZP, a Jobbik és az LMP azon vitázott, valójában ki is kezdeményezte a devizahiteleseket mentő és az otthonápolási díj emelésére vonatkozó előterjesztéseket. Mindegy

Határozatképtelen lett a rendkívüli parlamenti ülés
Néhány ellenzéki felszólalás után véget is ért az egész.

Szerinte az ellenzék csak annyit tehet, hogy felhívja a figyelmet, a devizahitelesek gondja igazi tragédia. Ahhoz, hogy több eszközük legyen, nyerni kellett volna az áprilisban.

A mi felelősségünk, hogy ez nem így történt

– mondta az ellenzéki pártokról. Szó esett arról, hogy Márki-Zay Péter polgármester augusztus 20-ára nyilvános beszélgetést szervezett Hódmezővásárhelyre az európai integrációról, amire őt Róna Pétert és Jeszenszky Gézát hívta meg.

A Fidesz erre úgy reagált, hogy pártot alapítanak, amire Hadházy korábban azt felelte, ha ennyire félnek ettől, meg kéne csinálni, most azonban azt mondta, nem fognak pártot alapítani. Bár nem szeretne magányos lovag lenni, nem tartja megkerülhetőnek a jelenlegi parlamenti pártokat.

Felvetődött, hogy valamikor a jövőben csatlakozik valamilyen mozgalomhoz, de most nem lesz semmilyen pártalapítás, Márki-Zay Péterrel pedig azért is szokott beszélgetni, mert harmadunokatestvérek. A nagyszülei Hódmezővásárhelyen laktak, és ő minden nyarat náluk töltött gyerekkorában. Hadházyt most az érdekli, hogy elég aláírást gyűjtsön Magyarország uniós ügyészséghez történő csatlakozásához.

Márki-Zay és Hadházy: Az alkotmányos költség néha 50 százalék volt
Hódmezővásárhelyen újabb 100 milliós túlárazási ügyet talált a polgármester, a méregdrága térfigyelőkamera-rendszert a város költségvetéséből fizették.

 

Kiemelt kép: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik